Desery Przepis na:
Egzotyczne bez pieczenia :)

Składniki
- herbatniki, 2 op.
- Ananas, puszka
- wiórki kokosowe, 300g
- BUDYN WANILIOWY, 3 op.
- Miękkie masło, 1 kostka
- mleko, 1,5l
- cukier, 0,5 szklanki
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
ugotuj 3 budynie i ostudz je.
-
Masło utrzyj z cukrem mikserem. powoli dodawaj budyniu. jak masa bedzie jednolita dodaj 200 g wiórek kokosowych i odstaw.
-
do kwadtawowego naczynia ułóż na spodzie 1 warstwe herbatników. polej je sokiem z ananasów ale tak zeby sie nie rozpadały. Obłóż następnie połową ananasów. nałoz połowe masy budyniowej.. dalej znów herbatniki sok z ananasów i ananas. na koniec masa cała i opsyp reszta wiórek kokosowych. i gotowe :) Ciasto najlepiej smakuje gdy całą noc polezy w lodówe.
Komentarze do przepisu (0)