Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wilgotny i ekspresowy do zrobienia piernik świąteczny. Fantastyczny, wypróbowany przepis, który zawsze się sprawdza. Można go zrobić dosłownie na ostatnia chwile. Idealny na Święta.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 350
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 245
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1381
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 350
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 245
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1381
Składniki
W misce utrzeć jajka ze szczypta soli i cukrem, na puszysta masę. Następnie dodać miód i dobrze wymieszać. Do masy jajecznej dodać kolejno pozostałe składniki i dobrze wymieszać łyżką.
Dobrze wymieszane ciasto przelać do formy / keksówki wyłożonej pergaminem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st. C do suchego patyczka, około 40 minut. Funkcja piekarnika góra – dół.
Upieczony piernik wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Wystudzony piernik przekroić wzdłuż na pół i posmarować powidłami. Powidła można lekko podgrzać w garnuszku, aby dały się lepiej rozsmarowywać. Następnie złożyć połówki piernika ze sobą i lekko docisnąć.
Gotowy piernik posypać cukrem pudrem lub posmarować czekoladową polewą. Przyozdobić według uznania. Smacznego!