Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i orzeźwiający deser, a przy tym mało skomplikowany w przygotowaniu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Wymyte truskawki bez szypułek wrzucić do dużej miski, zmiażdżyć widelcem, tak aby puściły sok.
Ubić śmietanę mikserem, do ubitej dodać cukier i wymieszać.
Do truskawek dodać pokruszone bezy i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać całość. Przełożyć do pucharków, udekorować liśćmi mięty, truskawkami bądź bezami.
Deser ten można przygotowywać też z dodatkiem bananów. Proporcje można zmieniać w zależności od upodobań.