Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane jonagoldy"
Typowo letnie danie, gdy na naszej działce pojawia się świeża cukinia, cebula...
Odsłon: 2135
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 505
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 218
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 94
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 505
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 218
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 94
Składniki
Umyj jabłka. Zetnij wierzch, usuń gniazda nasienne i wydrąż łyżeczką miąższ. Drobno go pokrój. Posiekaj migdały. Chudy twarożek wymieszaj z żurawiną, pokrojonymi rodzynkami, jabłkowym miąższem, 3/4 ilości posiekanych migdałów i cukrem.
Oprósz wnętrze jabłek cynamonem. Dziecko, za pomocą łyżeczki, może nafaszerować jabłka twarogiem wymieszanym z rodzynkami, migdałami i żurawiną.
Wierzch posypcie resztą migdałów. Przełóż jabłka do nasmarowanego masłem lub oliwą naczynia żaroodpornego, wlej ok. 100 ml wody i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, aż jabłka będą miękkie.
Czas przygotowania: 35 minut, 250 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 5
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 15