Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane jonagoldy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7719
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2771
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7719
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2771
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Składniki
Umyj jabłka. Zetnij wierzch, usuń gniazda nasienne i wydrąż łyżeczką miąższ. Drobno go pokrój. Posiekaj migdały. Chudy twarożek wymieszaj z żurawiną, pokrojonymi rodzynkami, jabłkowym miąższem, 3/4 ilości posiekanych migdałów i cukrem.
Oprósz wnętrze jabłek cynamonem. Dziecko, za pomocą łyżeczki, może nafaszerować jabłka twarogiem wymieszanym z rodzynkami, migdałami i żurawiną.
Wierzch posypcie resztą migdałów. Przełóż jabłka do nasmarowanego masłem lub oliwą naczynia żaroodpornego, wlej ok. 100 ml wody i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, aż jabłka będą miękkie.
Czas przygotowania: 35 minut, 250 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia