Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane jonagoldy"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7969
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7969
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Składniki
Umyj jabłka. Zetnij wierzch, usuń gniazda nasienne i wydrąż łyżeczką miąższ. Drobno go pokrój. Posiekaj migdały. Chudy twarożek wymieszaj z żurawiną, pokrojonymi rodzynkami, jabłkowym miąższem, 3/4 ilości posiekanych migdałów i cukrem.
Oprósz wnętrze jabłek cynamonem. Dziecko, za pomocą łyżeczki, może nafaszerować jabłka twarogiem wymieszanym z rodzynkami, migdałami i żurawiną.
Wierzch posypcie resztą migdałów. Przełóż jabłka do nasmarowanego masłem lub oliwą naczynia żaroodpornego, wlej ok. 100 ml wody i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, aż jabłka będą miękkie.
Czas przygotowania: 35 minut, 250 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia