Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane jonagoldy"
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4132
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 54
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4132
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 54
Składniki
Umyj jabłka. Zetnij wierzch, usuń gniazda nasienne i wydrąż łyżeczką miąższ. Drobno go pokrój. Posiekaj migdały. Chudy twarożek wymieszaj z żurawiną, pokrojonymi rodzynkami, jabłkowym miąższem, 3/4 ilości posiekanych migdałów i cukrem.
Oprósz wnętrze jabłek cynamonem. Dziecko, za pomocą łyżeczki, może nafaszerować jabłka twarogiem wymieszanym z rodzynkami, migdałami i żurawiną.
Wierzch posypcie resztą migdałów. Przełóż jabłka do nasmarowanego masłem lub oliwą naczynia żaroodpornego, wlej ok. 100 ml wody i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, aż jabłka będą miękkie.
Czas przygotowania: 35 minut, 250 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 4 osóbŹródło: Olivia