Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek już przed nami... Polecam szybkie, smaczne, chrupiące faworki, które zawsze wychodzą
Mąkę, śmietanę, żółtka, sól, proszek do pieczenia oraz spirytus lub ocet kolejno wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy śmietanę lub mąkę (ale przy dokładnie odmierzonych podanych proporcjach nic nie trzeba dodawać). Wyrobione ciasto ma mieć gęstość ciasta kluskowego. Rozwałkować i kroić paski szer. 3 cm i dł. 10-15 cm, w środku przeciąć o dł. 5-6 cm.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor, następnie układamy na talerzu wyłożonym bibułą do osączenia lub ręcznikiem papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Składniki
Mąkę, śmietanę, żółtka, sól, proszek do pieczenia oraz spirytus lub ocet kolejno wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy śmietanę lub mąkę (ale przy dokładnie odmierzonych podanych proporcjach nic nie trzeba dodawać). Wyrobione ciasto ma mieć gęstość ciasta kluskowego. Rozwałkować i kroić paski szer. 3 cm i dł. 10-15 cm, w środku przeciąć o dł. 5-6 cm.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor, następnie układamy na talerzu wyłożonym bibułą do osączenia lub ręcznikiem papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Desery
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Ciasto Letnia Fantazja
Desery
Owocowy deser lodowy gotowy w 30 sekund
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 210