Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka w karnawałowym czasie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1220
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4318
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1220
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4318
Składniki
Z wszystkich składników na ciasto zagnieść na stolnicy jednolite ciasto. Wałkiem mocno uderzać w ciasto.
Ciasto podzielić na mniejsze części. Każdą część rozwałkować cieniutko.
Radełkiem lub nożem kroimy ciasto na paski o szerokości 4 cm i 15 cm długości. Przez środek każdego paska przeciąć radełkiem lub nożem ok. 3 cm kreskę i formować faworki.
Gotowe faworki odkładać na ściereczkę oprószoną delikatnie mąką.
Na rozgrzanym smalcu smażyć faworki na złoty kolor. Gotowe faworki wykładać na papierowy ręcznik. Potem oprószyć faworki cukrem pudrem.
Smacznego !