Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka w karnawałowym czasie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Z wszystkich składników na ciasto zagnieść na stolnicy jednolite ciasto. Wałkiem mocno uderzać w ciasto.
Ciasto podzielić na mniejsze części. Każdą część rozwałkować cieniutko.
Radełkiem lub nożem kroimy ciasto na paski o szerokości 4 cm i 15 cm długości. Przez środek każdego paska przeciąć radełkiem lub nożem ok. 3 cm kreskę i formować faworki.
Gotowe faworki odkładać na ściereczkę oprószoną delikatnie mąką.
Na rozgrzanym smalcu smażyć faworki na złoty kolor. Gotowe faworki wykładać na papierowy ręcznik. Potem oprószyć faworki cukrem pudrem.
Smacznego !