Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka w karnawałowym czasie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33446
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4184
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 933
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33446
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4184
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 933
Składniki
Z wszystkich składników na ciasto zagnieść na stolnicy jednolite ciasto. Wałkiem mocno uderzać w ciasto.
Ciasto podzielić na mniejsze części. Każdą część rozwałkować cieniutko.
Radełkiem lub nożem kroimy ciasto na paski o szerokości 4 cm i 15 cm długości. Przez środek każdego paska przeciąć radełkiem lub nożem ok. 3 cm kreskę i formować faworki.
Gotowe faworki odkładać na ściereczkę oprószoną delikatnie mąką.
Na rozgrzanym smalcu smażyć faworki na złoty kolor. Gotowe faworki wykładać na papierowy ręcznik. Potem oprószyć faworki cukrem pudrem.
Smacznego !