Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka w karnawałowym czasie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3325
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3325
Składniki
Z wszystkich składników na ciasto zagnieść na stolnicy jednolite ciasto. Wałkiem mocno uderzać w ciasto.
Ciasto podzielić na mniejsze części. Każdą część rozwałkować cieniutko.
Radełkiem lub nożem kroimy ciasto na paski o szerokości 4 cm i 15 cm długości. Przez środek każdego paska przeciąć radełkiem lub nożem ok. 3 cm kreskę i formować faworki.
Gotowe faworki odkładać na ściereczkę oprószoną delikatnie mąką.
Na rozgrzanym smalcu smażyć faworki na złoty kolor. Gotowe faworki wykładać na papierowy ręcznik. Potem oprószyć faworki cukrem pudrem.
Smacznego !