Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
w metalowej misce upieklam rozowy biszkopt z 6 jaj;) przekroilam na 3 czesci kazdy nasaczylam woda z sokim z calej cytryny i lyzka cukru.
smietane ubilam na sztywno po czym dodalam cukier puder oraz zelatyne. do tego wrzucilam pokrojone w kostke obie galaretki. taka masa przelozylam placki. na wierzchu szpryca wycisnelam krem zrobiony z ubitych w kapieli wodnej jajek z cukrami a nastepnie utartymi z maslem. udekorowalam masa cukrowa ktora zrobilam sama ;)