Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 43
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 29
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 43
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 29
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 125
Składniki
Galaretki zieloną czerwoną i pomarańczową rozpuszczamy osobno w 1/2 szklanki przegotowanej wody.
Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do prostokątnej foremki (najlepiej keksówki)
Żółtą galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej, gorącej wody. Powystygnięciu miksujemy ją z serkami homogenizowanymi. Otrzymaną masą zalewamy w foremce galaretki i wstawiamy do lodówki, aby stężała