Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 733
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12535
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 733
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12535
Składniki
Galaretki zieloną czerwoną i pomarańczową rozpuszczamy osobno w 1/2 szklanki przegotowanej wody.
Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do prostokątnej foremki (najlepiej keksówki)
Żółtą galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej, gorącej wody. Powystygnięciu miksujemy ją z serkami homogenizowanymi. Otrzymaną masą zalewamy w foremce galaretki i wstawiamy do lodówki, aby stężała