Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 168
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 858
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3988
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20009
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 168
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 858
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3988
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20009
Składniki
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. W misce połącz ze sobą mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, żółtka jajek, masło oraz mleko i całość zmiksuj lub dobrze wymieszaj, żeby nie było grudek. Białka ubij z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z przygotowanym ciastem. Ciasto odstaw na około 30 minut. W tym czasie przygotuj mus brzoskwiniowy. Połowę brzoskwiń zmiksuj blenderem dodaj serek waniliowy i dalej miksuj, do czasu aż powstanie jednolita masa. Pozostałe brzoskwinie pokrój w niewielką kostkę. Płatki migdałów podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. W nagrzanej i nasmarowanej olejem lub słoniną gofrownicy usmaż gofry na rumiano. Gofra posmaruj przygotowanym wcześniej musem, nałóż pokrojone owoce, a na końcu posyp całość migdałami.