Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. W misce połącz ze sobą mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, żółtka jajek, masło oraz mleko i całość zmiksuj lub dobrze wymieszaj, żeby nie było grudek. Białka ubij z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z przygotowanym ciastem. Ciasto odstaw na około 30 minut. W tym czasie przygotuj mus brzoskwiniowy. Połowę brzoskwiń zmiksuj blenderem dodaj serek waniliowy i dalej miksuj, do czasu aż powstanie jednolita masa. Pozostałe brzoskwinie pokrój w niewielką kostkę. Płatki migdałów podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. W nagrzanej i nasmarowanej olejem lub słoniną gofrownicy usmaż gofry na rumiano. Gofra posmaruj przygotowanym wcześniej musem, nałóż pokrojone owoce, a na końcu posyp całość migdałami.