Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ładnie wygladajacy i równie smaczny szybki deser.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 45
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 235
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1602
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 45
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 235
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1602
Składniki
Gruszki obrać ze skórki pozostawiajac ogonek na miejscu.Odciąć podstawę ,wydrążyc gniazdka nasienne.Do garnka wlać wode dosypać cukier i cukier waniliowy ,dodać goździki.Wstawić gruszki do wody i gotować odwracajac al dente.Wymieszać orzechy z cukrem pudrem i dosłownie po kropelce dodawć mleko do uzyskania masy o postaci tegiej pasty.Wyjać gruszki ,ostudzić i "nabić pastą".Pozostawić w lodówce na chwilke.W miedzyczasie przygotować gesta polewę czekoladową.Podawac na dużym (może byc kwadratowym tależu)Ja robie to tak na środek tależa wylewam powiedzmy łyżke polewy czekoladowej,w jej środek nieco mniej ajerkoniaku i szpicem ostrego noża promieniście na zewnatrz tależa rozprowadzam promyki.Stawiamy na środku gruszke w pionie polewamy czekolada od ogonka łyżeczka tak żeby ładnie wygladała.Dekorujemy dużą truskawka z szypułka pokrojona na pół. Smacznego.