Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chłodny krem z pomarańczą..mniam
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 746
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 240
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 746
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 240
Składniki
Ciasto: Białko oddziel od żółtek,i ubij na sztywną pianę, pomalutku dodaj żółtka i cukier puder i dalej chwilkę ubijaj Dodaj miód,wsyp kakao i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Gotowe wymieszane ciasto przełóż do formy.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C,piecz około 45 minut.Wyjmij i odstaw do wystygnięcia
Krem: Śmietanę ubijamy,dodajemy 4 łyżeczki cukru pudru i krótko ubijamy,następnie dodajemy mascarpone i ponownie krótko łaczymy składniki
Wystygłe ciasto dzielimy na dwie części Z górnej części wycinamy gwiazdki foremką do ciastek
na dolną warstwę nakładamy krem a po bokach wycięte gwiazdki,na górę górna warstwę ciasta
Wkładamy dżem do woreczka śniadaniowego i wycinamy malutką dziurkę,następnie nakładamy dżem do dziurek,można lekko pomóc sobie końcówką noża by uzupełnić rogi gwiazdek Przed podaniem można obsypać śniegiem tzn cukrem pudrem:)Smacznego