Desery Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Oddzielić białko i ubijać z niego pianę. Stopniowo dodawać żółtka , cukier. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce aż do uzyskania pulchnej masy. Piec w temperaturze 150 st. przez 30 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Aisab1982 10 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Zgadza się na tort najlepiej upiec 3 placki0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 09 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
To chyba dość mała porcja, co? Na jaka tortownicę? Gdybym chciała do owoców, to ok, ale na tort musiałabym zrobić ze 3 razy tyle, tak?0 Kto głosował? | Odpowiedz

naomi1901 02 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
jestem prawdopodobnie dobrym kucharzem- jednak biszkopt to moja pieta achillesowa- sprawdze przepis na biszkopt bo jest mi bardzo potrzebny-pozdrawiam naomi 19010 Kto głosował? | Odpowiedz

zuzi 10 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Robie dokładnie tak samo biszkopt-(ile jajek to tyle samo łyżek cukru i mąki) i zawsze się uda! Ten przepis jest niezawodny.0 Kto głosował? | Odpowiedz