Desery Przepis na:
jablecznik

Składniki
- 3 szkl mąki, 2 łyżki śmietany
- 2 jajka, 3/4 szkl cukru
- 1/2 k. masła lub margaryny, 6 jabłek duzych
- cynamon, c. puder
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
z mąki, cukru, smietany i masla zagniesc ciasto kruche podzielic na dwie czesci , jedna czesc wykleic srednia blaszke a druga schlodzic w lodowce, jablka obrac i zetrzec na tarce lub pokroic w male czastki wylozyc na blaszke, jablka posypac cynamonem i lekko cukrem pudrem. druga czesc ciasta rozwalkowac i przykryc jablka, lub zetrzec ciasto na tarce (jak kto woli), piec w piekarniku ok 50 min w 180 st., smacznego
Komentarze do przepisu (1)

annawk 01 września 2009Zgłoś do usunięcia
klasycznie i pysznie, pewnie że cieknie ślinka0 Kto głosował? | Odpowiedz