Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 20 minut. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na grubej tartce.Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części.Pierwszą część rozkładamy na wysmarowaną blachę i nakładamy jabłka. Drugą część ciasta trzemy na grubej tarce i równo rozkładamy na jabłkach. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.Po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.