Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 20 minut. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na grubej tartce.Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części.Pierwszą część rozkładamy na wysmarowaną blachę i nakładamy jabłka. Drugą część ciasta trzemy na grubej tarce i równo rozkładamy na jabłkach. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.Po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.