Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16811
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 830
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16811
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 830
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23596
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 20 minut. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na grubej tartce.Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części.Pierwszą część rozkładamy na wysmarowaną blachę i nakładamy jabłka. Drugą część ciasta trzemy na grubej tarce i równo rozkładamy na jabłkach. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.Po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.