Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przepych, a ten ujawnia się w farszu :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31029
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3683
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5567
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31029
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3683
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5567
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z dwoma szklankami cukru i jednym cukrem waniliowym. Margarynę posiekać nożem w mące, wlać jajka, olejek pomarańczowy i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem wielką blachę. Pozostałą część ciasta podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić na dośc grube plasterki. Wrzuci do garnka, dodać 1,5 szklanki cukru i 2 cukry waniliowe, poddusić pod przykryciem ok 3-4 min (by puściły nieco soku), następnie odkryć dodać bakalie i wciśnięty sok z jednej cytryny oraz dodać otartą z niej skórkę, wsypać cynamon, wymieszać i pozostawić bez przykrycia, mieszając co jakiś czas, aż do miękkości.
Gotowy gorący farsz, wyłożyć na ciasto, na wierzch ułożyć "skubiąc" resztę pozostawionego ciasta białego i kakaowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 min. SMACZNEGO!