Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny ....do kawki i pogaduszek z koleżankami;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Jabłka obrać,pokroić w ćwiartki,następnie w półksiężyce i skropić cytryną aby nie zczerniały.Piekarnik nagrzać do 190st C.
Mąki przesiać.Do mąki dodać sól,cukier waniliowy,oraz proszek do pieczenia.Miękkie masło utrzeć z połową szklanki cukru kryształu i żółtkami.Mleko wymieszać z rumem i dodawać do masy na przemian z przesianymi mąkami.Ubijać na jednolitą masę.Na konec dodać białka ubite na sztywno,delikatnie wymieszać łyżką.
Pozostały cukier wymieszać z cynamonem.Połowę ciasta wylać do tortownicy ,ułożyć jabłuszka pokrojone w półksiężce,następnie posypać jabłka cukrem wymieszanym z cynamonem.Wylać na jabłka drugą połowę ciasta.Piec około 50 min.