Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny ....do kawki i pogaduszek z koleżankami;)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Jabłka obrać,pokroić w ćwiartki,następnie w półksiężyce i skropić cytryną aby nie zczerniały.Piekarnik nagrzać do 190st C.
Mąki przesiać.Do mąki dodać sól,cukier waniliowy,oraz proszek do pieczenia.Miękkie masło utrzeć z połową szklanki cukru kryształu i żółtkami.Mleko wymieszać z rumem i dodawać do masy na przemian z przesianymi mąkami.Ubijać na jednolitą masę.Na konec dodać białka ubite na sztywno,delikatnie wymieszać łyżką.
Pozostały cukier wymieszać z cynamonem.Połowę ciasta wylać do tortownicy ,ułożyć jabłuszka pokrojone w półksiężce,następnie posypać jabłka cukrem wymieszanym z cynamonem.Wylać na jabłka drugą połowę ciasta.Piec około 50 min.