Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 1321

ciasto to nie jest czasochłonne :)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. żółtka, cukier oraz margarynę utrzeć.

  2. dodać mąkę i proszek

  3. ciasto podzielić na duże części

  4. połowę ciasta włożyć na spód blachy, a na to jabłka starte na tarce.

  5. warstwę jabłek polać ugotowanym budyniem, gorącym.

  6. na koniec kładziemy reszte ciasta.

  7. spód podpiec 15 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń