Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tani i łatwy sposób na pyszny jabłecznik
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Składniki
mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy (ciasto będzie sypkie) Dzielimy je na trzy części
jabłka ścieramy na tarce i przez 10 min dusimy na małym ogniu
smarujemy formę tłuszczem
na samym spodzie kladziemy część ciasta potem część jabłek , potem znowu część ciasta, jablka i znowu ciasto na samą górę ścieramy na grubej tarce schłodzoną margarynę lub masło
wkladamy do nagrzanego piekarnika (180 C) i pieczemy 45 min
Podajemy na gorąco lub zimno. Bardzo dobrze smakuje z bitą śmietaną