Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny deser,nie zbyt czasochłonny,dosyć słodki;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29222
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29222
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Roztpić masło,dodać b.cukier,po zabulgotaniu dodać śmietankę(ja daję,, na oko,,)
Jabłka chwilkę podsmażyć na maśle
sos dodać do jabłek gotować ok 5min
zrobić kruszonkę;zagnieść mąkę(175g) razem z masłem(75g) (zimnym) i cukrem(75g) do uzyskania konsystencji mokrego piasku
Jabłka z sosem przełożyć do kokilek(foremek) posypać kruszonką zapiec w piekarniku 180 stopni,ok 30 minut