Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny deser,nie zbyt czasochłonny,dosyć słodki;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Roztpić masło,dodać b.cukier,po zabulgotaniu dodać śmietankę(ja daję,, na oko,,)
Jabłka chwilkę podsmażyć na maśle
sos dodać do jabłek gotować ok 5min
zrobić kruszonkę;zagnieść mąkę(175g) razem z masłem(75g) (zimnym) i cukrem(75g) do uzyskania konsystencji mokrego piasku
Jabłka z sosem przełożyć do kokilek(foremek) posypać kruszonką zapiec w piekarniku 180 stopni,ok 30 minut