Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne szybkie i tanie ,pulchne ze palce lizac
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
mleko podgrzać wsypać drożdże i cukier zamieszać , dodać jajka ,zamieszać , dodać oliwę wymieszać oraz szczyptę soli
wsypać make do miski , wlać cały zaczyn i wymieszać łyżką a potem ręką i przełożyć na stolnice szybko zagnieść krotko. jabłka pokroić w plasterki
ciasto rozwałkować , posmarować marmolada posypać jabłkami skrojonymi w plasterki posypać cynamonem , i na gore rodzynki
ciasto zawinąć na rulon i kroić na plastry o grubości 5 centymetrów i poukładać na blachę pozostawić do wyrośnięcia gdy wyrośnie wstawić na 160 stopni na termoobieg na 20-30 minut smacznego