Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo smaczne i niezbyt trudne w przygotowaniu ,doskonałe na letnie upały,świetnie smakuje po wyjęciu z lodówki:)
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 159
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 201
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 159
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 201
Składniki
Pieczemy biszkopt z podanych składników ,w tzw. międzyczasie,przekładamy jabłka ze słoika do garnka ,ustawiamy mały płomień ognia ,wsypujemy 2 cytrynowe galaretki i mieszamy -do zagotowania ,odstawiamy do wystudzenia.Upieczony biszkopt studzimy i wykładamy na niego ,chłodne jabłka z galaretką . Przygotowujemy masę kremową -ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem -oczywiście mikserem ,na koniec dodajemy wystudzoną galaretkę i wykładamy śmietanę na masę jabłkową ,wstawiamy ciasto do lodówki ,a gdy zastygnie na wierzch ścieramy ciemną czekoladę ,smacznego :)