Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowe cudo

Jabłkowe cudo

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 5717

Ciasto bardzo smaczne i niezbyt trudne w przygotowaniu ,doskonałe na letnie upały,świetnie smakuje po wyjęciu z lodówki:)

Składniki

  • Biszkopt :
  • 5 jaj
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa jabłkowa :
  • litrowy słoik utartych jabłek
  • 2 cytrynowe galaretki
  • Masa śmietankowa :
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • zielona galaretka -rozpuszczona w 100 ml wody
  • 3 łyżki cukru
  • Na wierzch :
  • starta tabliczka ciemnej czekolady
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jabłkowe cudo

Przygotowanie

  1. Pieczemy biszkopt z podanych składników ,w
    tzw. międzyczasie,przekładamy jabłka ze słoika do garnka ,ustawiamy mały płomień ognia ,wsypujemy 2 cytrynowe galaretki i mieszamy -do zagotowania ,odstawiamy do wystudzenia.Upieczony biszkopt studzimy i wykładamy na niego ,chłodne jabłka z galaretką . Przygotowujemy masę kremową -ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem -oczywiście mikserem ,na koniec dodajemy wystudzoną galaretkę i wykładamy śmietanę na masę jabłkową ,wstawiamy ciasto do lodówki ,a gdy zastygnie na wierzch ścieramy ciemną czekoladę ,smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń