Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłkowe mufinki to prosty i łatwy przepis na pyszne małe babeczki, które również możemy przygotować z dziećmi. Muffinki są to charakterystyczne i bardzo modne małe babeczki, które przyszły do nas z Ameryki. W jabłkowych muffinkach możemy również wkroić kawałki owoców, aby wzbogacić smak ciasta. Przepis na te małe słodkości powstał tak naprawdę przez przypadek. Są to babeczki, które będą doskonałe na piknik lub wycieczkę. Polecam!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję mąkę, jogurt naturalny oraz olej i sok jabłkowy. Całość mieszam. Gotowym ciastem napełniam do 3/4 wysokości silikonowe foremki do muffinek. Piekę około 15-20 minut w 170 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.