Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, łatwy, pyszny i orzeźwiający.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1852
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15550
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1852
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15550
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7068
Składniki
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do ubitych jaj, wymieszać drewnianą łyżka. Formę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wylać na to ciasto. Piec ok 40 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok.
Galaretki rozpuścić każdą w pół szklanki wody i ostudzić. Żółtą wlać do jabłek i wymieszać.
Ubić śnieżkę /ja daję 150 ml mleka a nie 200 jak jest na przepisie śnieżki/ i dodać czerwoną galaretkę.
Złożenie: Biszkopt, jabłka, śnieżka. Posypać czekoladą. Smacznego!