Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, łatwy, pyszny i orzeźwiający.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47729
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47729
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do ubitych jaj, wymieszać drewnianą łyżka. Formę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wylać na to ciasto. Piec ok 40 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok.
Galaretki rozpuścić każdą w pół szklanki wody i ostudzić. Żółtą wlać do jabłek i wymieszać.
Ubić śnieżkę /ja daję 150 ml mleka a nie 200 jak jest na przepisie śnieżki/ i dodać czerwoną galaretkę.
Złożenie: Biszkopt, jabłka, śnieżka. Posypać czekoladą. Smacznego!