Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie sezonowe, łączące dwa jesienne owoce. Ma piękny, złocisty kolor i słodki smak.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163397
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 270
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 62
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163397
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 270
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 62
Składniki
Dynię przekroić na pół i obrać. Wyciągnąć miąższ i pestki. Pozostałą część utrzeć na tarce, na grubych oczkach. To samo zrobić z jabłkami. Do miski włożyć dynię i jabłka oraz dodać dwa jaja, osiem łyżek mąki, szczyptę soli. Wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Usmażone placki posypać grubym cukrem oraz sezamem.