Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie sezonowe, łączące dwa jesienne owoce. Ma piękny, złocisty kolor i słodki smak.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
Dynię przekroić na pół i obrać. Wyciągnąć miąższ i pestki. Pozostałą część utrzeć na tarce, na grubych oczkach. To samo zrobić z jabłkami. Do miski włożyć dynię i jabłka oraz dodać dwa jaja, osiem łyżek mąki, szczyptę soli. Wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Usmażone placki posypać grubym cukrem oraz sezamem.