Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie sezonowe, łączące dwa jesienne owoce. Ma piękny, złocisty kolor i słodki smak.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 592
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 592
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Składniki
Dynię przekroić na pół i obrać. Wyciągnąć miąższ i pestki. Pozostałą część utrzeć na tarce, na grubych oczkach. To samo zrobić z jabłkami. Do miski włożyć dynię i jabłka oraz dodać dwa jaja, osiem łyżek mąki, szczyptę soli. Wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Usmażone placki posypać grubym cukrem oraz sezamem.