Do góry

Desery Przepis na:

Jesienne placuszki

Jesienne placuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 340

To danie sezonowe, łączące dwa jesienne owoce. Ma piękny, złocisty kolor i słodki smak.

Składniki

  • 1 mała dynia, 4 jabłka, 2 jaja, 8 łyżek mąki, szczypta soli
  • 3 łyżki sezamu, 3 łyżki grubego cukru, olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jesienne placuszki

Przygotowanie

  1. Dynię przekroić na pół i obrać. Wyciągnąć miąższ i pestki. Pozostałą część utrzeć na tarce, na grubych oczkach. To samo zrobić z jabłkami. Do miski włożyć dynię i jabłka oraz dodać dwa jaja, osiem łyżek mąki, szczyptę soli. Wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Usmażone placki posypać grubym cukrem oraz sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń