Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie sezonowe, łączące dwa jesienne owoce. Ma piękny, złocisty kolor i słodki smak.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 82
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38670
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 375
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 914
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1103
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6331
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 82
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38670
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 375
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 914
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1103
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6331
Składniki
Dynię przekroić na pół i obrać. Wyciągnąć miąższ i pestki. Pozostałą część utrzeć na tarce, na grubych oczkach. To samo zrobić z jabłkami. Do miski włożyć dynię i jabłka oraz dodać dwa jaja, osiem łyżek mąki, szczyptę soli. Wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Usmażone placki posypać grubym cukrem oraz sezamem.