Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie sezonowe, łączące dwa jesienne owoce. Ma piękny, złocisty kolor i słodki smak.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12968
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14258
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5898
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12968
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14258
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5898
Składniki
Dynię przekroić na pół i obrać. Wyciągnąć miąższ i pestki. Pozostałą część utrzeć na tarce, na grubych oczkach. To samo zrobić z jabłkami. Do miski włożyć dynię i jabłka oraz dodać dwa jaja, osiem łyżek mąki, szczyptę soli. Wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Usmażone placki posypać grubym cukrem oraz sezamem.