Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtina z owocami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Spód oraz brzegi tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Pomarańcze sparzyć. Zetrzeć skórkę. Miąższ pociąć w grube plastry. Wyłożyć nimi spód przygotowanej tortownicy. Jogurt przelać do miseczki. Dodać skórkę pomarańczową i cukier puder, wymieszać.
Owoce oczyścić. Truskawki pokroić na połówki, morele na ćwiartki. Z miąższu melona łyżeczką powycinać kulki. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Połączyć z jogurtem.
Masę jogurtową wymieszać z owocami. Przelać do tortownicy. Schładzać kilka godzin. Udekorować owocami i miętą.
ok. 45 minut
Część jogurtu naturalnego można zastąpić serkiem waniliowym lub do masy dodać szczyptę wanilii.Źródło: Twoje Imperium