Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtina z owocami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Spód oraz brzegi tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Pomarańcze sparzyć. Zetrzeć skórkę. Miąższ pociąć w grube plastry. Wyłożyć nimi spód przygotowanej tortownicy. Jogurt przelać do miseczki. Dodać skórkę pomarańczową i cukier puder, wymieszać.
Owoce oczyścić. Truskawki pokroić na połówki, morele na ćwiartki. Z miąższu melona łyżeczką powycinać kulki. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Połączyć z jogurtem.
Masę jogurtową wymieszać z owocami. Przelać do tortownicy. Schładzać kilka godzin. Udekorować owocami i miętą.
ok. 45 minut
Część jogurtu naturalnego można zastąpić serkiem waniliowym lub do masy dodać szczyptę wanilii.Źródło: Twoje Imperium