Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtina z owocami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8690
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8690
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Spód oraz brzegi tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Pomarańcze sparzyć. Zetrzeć skórkę. Miąższ pociąć w grube plastry. Wyłożyć nimi spód przygotowanej tortownicy. Jogurt przelać do miseczki. Dodać skórkę pomarańczową i cukier puder, wymieszać.
Owoce oczyścić. Truskawki pokroić na połówki, morele na ćwiartki. Z miąższu melona łyżeczką powycinać kulki. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Połączyć z jogurtem.
Masę jogurtową wymieszać z owocami. Przelać do tortownicy. Schładzać kilka godzin. Udekorować owocami i miętą.
ok. 45 minut
Część jogurtu naturalnego można zastąpić serkiem waniliowym lub do masy dodać szczyptę wanilii.Źródło: Twoje Imperium