Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtina z owocami"
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17360
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6667
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17360
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6667
 
         
        Składniki
Spód oraz brzegi tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Pomarańcze sparzyć. Zetrzeć skórkę. Miąższ pociąć w grube plastry. Wyłożyć nimi spód przygotowanej tortownicy. Jogurt przelać do miseczki. Dodać skórkę pomarańczową i cukier puder, wymieszać.
Owoce oczyścić. Truskawki pokroić na połówki, morele na ćwiartki. Z miąższu melona łyżeczką powycinać kulki. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Połączyć z jogurtem.
Masę jogurtową wymieszać z owocami. Przelać do tortownicy. Schładzać kilka godzin. Udekorować owocami i miętą.
ok. 45 minut
Część jogurtu naturalnego można zastąpić serkiem waniliowym lub do masy dodać szczyptę wanilii.Źródło: Twoje Imperium