Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowiec z porzeczkami"
Spód: pokrusz herba tniki, wymieszaj z masłem. Formę wyłóż folią, potem wylep przygotowanym spodem. Wstaw do lodówki na 2 godziny do stężenia.
Rozpuść galaretkę porzeczkową w gorącej wodzie i soku z porzeczek. Wylej do płaskiego naczynia, odstaw, by stężała. Pokrój.
Krem: namoczoną żelatynę rozpuść w soku z porzeczek. Schłodź.
Ser zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj żelatynę. Część masy serowej wylej na schłodzony spód, połóż trochę oczyszczonych porzeczek i część pokrojonej galaretki. Pokryj masą. Powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Wstaw formę do lodówki na całą noc.
<strong>Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>
Porcje 15, przygot. 80 min, cena 1,75 zł, kalorie 365 kcal.Źródło: Takie jest życie
Jogurtowiec truskawkowy to przepyszne, orzeźwiające ciasto na biszkoptach, pr...
Odsłon: 3245
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2114
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 214
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 85
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 56
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2114
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 214
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 85
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 56
Składniki
Spód: pokrusz herba tniki, wymieszaj z masłem. Formę wyłóż folią, potem wylep przygotowanym spodem. Wstaw do lodówki na 2 godziny do stężenia.
Rozpuść galaretkę porzeczkową w gorącej wodzie i soku z porzeczek. Wylej do płaskiego naczynia, odstaw, by stężała. Pokrój.
Krem: namoczoną żelatynę rozpuść w soku z porzeczek. Schłodź.
Ser zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj żelatynę. Część masy serowej wylej na schłodzony spód, połóż trochę oczyszczonych porzeczek i część pokrojonej galaretki. Pokryj masą. Powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Wstaw formę do lodówki na całą noc.
<strong>Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>
Porcje 15, przygot. 80 min, cena 1,75 zł, kalorie 365 kcal.Źródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 59
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 216