Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowiec z porzeczkami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Spód: pokrusz herba tniki, wymieszaj z masłem. Formę wyłóż folią, potem wylep przygotowanym spodem. Wstaw do lodówki na 2 godziny do stężenia.
Rozpuść galaretkę porzeczkową w gorącej wodzie i soku z porzeczek. Wylej do płaskiego naczynia, odstaw, by stężała. Pokrój.
Krem: namoczoną żelatynę rozpuść w soku z porzeczek. Schłodź.
Ser zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj żelatynę. Część masy serowej wylej na schłodzony spód, połóż trochę oczyszczonych porzeczek i część pokrojonej galaretki. Pokryj masą. Powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Wstaw formę do lodówki na całą noc.
<strong>Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>
Porcje 15, przygot. 80 min, cena 1,75 zł, kalorie 365 kcal.Źródło: Takie jest życie