Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowiec z porzeczkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 577
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 577
Składniki
Spód: pokrusz herba tniki, wymieszaj z masłem. Formę wyłóż folią, potem wylep przygotowanym spodem. Wstaw do lodówki na 2 godziny do stężenia.
Rozpuść galaretkę porzeczkową w gorącej wodzie i soku z porzeczek. Wylej do płaskiego naczynia, odstaw, by stężała. Pokrój.
Krem: namoczoną żelatynę rozpuść w soku z porzeczek. Schłodź.
Ser zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj żelatynę. Część masy serowej wylej na schłodzony spód, połóż trochę oczyszczonych porzeczek i część pokrojonej galaretki. Pokryj masą. Powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Wstaw formę do lodówki na całą noc.
<strong>Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>
Porcje 15, przygot. 80 min, cena 1,75 zł, kalorie 365 kcal.Źródło: Takie jest życie