Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ptysiowe przełożone cudownym kremem budyniowym
Należy zagotować wodę z margaryną i solą. Następnie dosypać mąkę i energicznie mieszać (wciąż na gazie) do momentu powstania masy zwartej i odrywającej się od ścian garnka. Wtedy należy ściągnąć garnek z gazu, kolejno wbijać do masy jajka i miksować. Wyłożyć pół do formy wysmarowanej tłuszczem i piec 30-40min w 200stopniach. NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA. To samo zrobić z drugim płatem ciasta.
Krem: Zagotować 2szklanki mleka z masłem i cukrem. Pozostałą szklankę wymieszać z budyniami dokładnie i wlać do gotującej reszty. Gotować 2-3 minuty.
Gorącą masę wylać na wystudzony płat ciasta, zakryć drugim i posypać cukrem pudrem (na zdjęciu-kakao). Schłodzić.
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1766
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 126
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32514
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3555
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1766
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 126
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32514
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3555
Składniki
Należy zagotować wodę z margaryną i solą. Następnie dosypać mąkę i energicznie mieszać (wciąż na gazie) do momentu powstania masy zwartej i odrywającej się od ścian garnka. Wtedy należy ściągnąć garnek z gazu, kolejno wbijać do masy jajka i miksować. Wyłożyć pół do formy wysmarowanej tłuszczem i piec 30-40min w 200stopniach. NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA. To samo zrobić z drugim płatem ciasta. Krem: Zagotować 2szklanki mleka z masłem i cukrem. Pozostałą szklankę wymieszać z budyniami dokładnie i wlać do gotującej reszty. Gotować 2-3 minuty. Gorącą masę wylać na wystudzony płat ciasta, zakryć drugim i posypać cukrem pudrem (na zdjęciu-kakao). Schłodzić.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 65
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 235