Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita karpatka
Gotujemy wodę z margaryną i szczyptą soli. Do wrzątku wsypujemy mąkę i mieszamy energicznie odstawiamy do ostygnięcia. Do przestudzonej masy wbijamy jajka oraz proszek do pieczenia i miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 części i każde pieczemy w nagrzanym piekarniku po 30 min. w 200 stopniach.
Krem: w mleku gotujemy budyń z cukrem i studzimy. Gdy ostygnie dodajemy margarynę i miksujemy na puszystą masę. Gotowy krem wkładamy na jedną część upieczonego już ciasta drugą kładziemy na wierzch i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
Domowa karpatka z miękkim ciastem i masą budyniową aksamitną i rozpływającą s...
Odsłon: 4078
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 110
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 75
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 185
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 138
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 209
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 110
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 75
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 185
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 138
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 209
Składniki
Gotujemy wodę z margaryną i szczyptą soli. Do wrzątku wsypujemy mąkę i mieszamy energicznie odstawiamy do ostygnięcia. Do przestudzonej masy wbijamy jajka oraz proszek do pieczenia i miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 części i każde pieczemy w nagrzanym piekarniku po 30 min. w 200 stopniach.
Krem: w mleku gotujemy budyń z cukrem i studzimy. Gdy ostygnie dodajemy margarynę i miksujemy na puszystą masę. Gotowy krem wkładamy na jedną część upieczonego już ciasta drugą kładziemy na wierzch i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Desery
Charlotte Royale
Desery
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Desery
Pomarańczowy obłoczek
Ciasto Mleczna Kanapka
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 53
Charlotte Royale
Charlotte Royale to niesamowity deser, który należy zachować na specjalne oka...
Odsłon: 74