Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20731
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20731
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Gotujemy wodę z margaryną i szczyptą soli. Do wrzątku wsypujemy mąkę i mieszamy energicznie odstawiamy do ostygnięcia. Do przestudzonej masy wbijamy jajka oraz proszek do pieczenia i miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 części i każde pieczemy w nagrzanym piekarniku po 30 min. w 200 stopniach.
Krem: w mleku gotujemy budyń z cukrem i studzimy. Gdy ostygnie dodajemy margarynę i miksujemy na puszystą masę. Gotowy krem wkładamy na jedną część upieczonego już ciasta drugą kładziemy na wierzch i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.