Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1512
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1512
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1109
Składniki
Gotujemy wodę z margaryną i szczyptą soli. Do wrzątku wsypujemy mąkę i mieszamy energicznie odstawiamy do ostygnięcia. Do przestudzonej masy wbijamy jajka oraz proszek do pieczenia i miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 części i każde pieczemy w nagrzanym piekarniku po 30 min. w 200 stopniach.
Krem: w mleku gotujemy budyń z cukrem i studzimy. Gdy ostygnie dodajemy margarynę i miksujemy na puszystą masę. Gotowy krem wkładamy na jedną część upieczonego już ciasta drugą kładziemy na wierzch i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.