Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawowa panna cotta"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Kawę zalej 70 ml wrzątku, odstaw. Zagotuj śmietanę kremówkę z mlekiem i cukrami. Kiedy zacznie się gotować, wyłącz gaz.
Wsyp żelatynę, wlej kawę (możesz to zrobić razem z fusami albo przecedzić i wlać tylko czysty płyn). Mieszaj, aż żelatyna dokładnie się rozpuści.
Kiedy masa przestygnie, wlej trochę likieru kawowego (niekoniecznie). Wymieszaj. Rozlej krem do małych foremek. Wstaw do lodówki do stężenia.
Foremki z kremem włóż na 2-3 sekundy do wrzątku. Wyłóż krem na talerzyki. Udekoruj. Możesz podać z sosem owocowym lub karmelowym.
czas przygotowania: 30 min, ilość porcji:4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie