Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawowa panna cotta"
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 34
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 110
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 467
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 34
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 110
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 467
Składniki
Kawę zalej 70 ml wrzątku, odstaw. Zagotuj śmietanę kremówkę z mlekiem i cukrami. Kiedy zacznie się gotować, wyłącz gaz.
Wsyp żelatynę, wlej kawę (możesz to zrobić razem z fusami albo przecedzić i wlać tylko czysty płyn). Mieszaj, aż żelatyna dokładnie się rozpuści.
Kiedy masa przestygnie, wlej trochę likieru kawowego (niekoniecznie). Wymieszaj. Rozlej krem do małych foremek. Wstaw do lodówki do stężenia.
Foremki z kremem włóż na 2-3 sekundy do wrzątku. Wyłóż krem na talerzyki. Udekoruj. Możesz podać z sosem owocowym lub karmelowym.
czas przygotowania: 30 min, ilość porcji:4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie