Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kefirowe ciasto z otrębami"
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 455
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 267
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19107
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 455
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 267
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19107
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Rabarbar oczyść, pokrój, posyp łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstaw. 2 Margarynę stop, ostudź. Jajka ubij z resztą cukru i cukru waniliowego. Dodaj margarynę, przesianą mąkę z proszkiem, zmiksuj. Dodaj rabarbar, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 22 cm. 3 Kruszonka: zagnieć, posyp ciasto. Piecz ok. 50 min w 170°C. Ostudź, posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie