Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1051
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2962
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1051
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2962
Składniki
masło utrzec na puch z cukrem i cukrem wanilinowym.rozbic jajka żółtka dodac do masy.zmiksowac dodac mąke proszek do pieczenia i mleko plus bakalie,orzechy itp.oraz otarta skorke z pomaranczy,na koncu dodac ubita piane z bialek lekko wymieszac po czym mase podzielic na dwie czesci do jednej dodac kakao.oba ciasta ukladaj warstwami w foremce raz ciemne raz jasne.piecz godzine w temp.180 stopni-(przepis ma tą zaletę ze bakalie nigdy nie opadają na dno)-smacznego