Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i dlugo zachowuje swiezosc;)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Składniki
Tłuszcz (masło) ubić z cukrem, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Rodzynki włożyć do wrzącej wody na 5 minut, odsączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Większe bakalie pokroić na mniejsze kawałki, obsypać je w mące, aby nie opadły w cieście podczas pieczenia. Całość włożyć do wysmarowanych lub lepiej wyłożonych papierem blaszek i upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku 160°C obieg powietrza, 50-60 minut.