Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i dlugo zachowuje swiezosc;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12830
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12830
Składniki
Tłuszcz (masło) ubić z cukrem, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Rodzynki włożyć do wrzącej wody na 5 minut, odsączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Większe bakalie pokroić na mniejsze kawałki, obsypać je w mące, aby nie opadły w cieście podczas pieczenia. Całość włożyć do wysmarowanych lub lepiej wyłożonych papierem blaszek i upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku 160°C obieg powietrza, 50-60 minut.