Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto,przepis pochodzi z jakiejś gazety....nie pamiętam jakiej bo już od dawna go posiadam
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415852
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2708
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415852
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2708
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni...Masło stopić,zestawić z ognia i wymieszać z cukrem.Lekko przestudzić. Wbić jajka,dolać mleko i wymieszać na gładką masę mikserem.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać.Małymi porcjami dodawać do masy z miksera,i ucierać na gładką masę.
Banany pokroić w plastry,skropić sokiem z cytryny,posypać cynamonem.Morele kroimy w kosteczkę..Banany ,morele oraz migdały dodajemy do ciasta..mieszamy...Blachę do ciasta smarujemy masłem i oprószamy mąką..wylewamy ciasto,posypujemy migdałami i do piekarnika na 45 minut...Smacznego