Do góry

Desery Przepis na:

Keks z migdałami

Keks z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 641

bardzo smaczne ciasto,przepis pochodzi z jakiejś gazety....nie pamiętam jakiej bo już od dawna go posiadam

Składniki

  • banany, 50 dag
  • mąka, 2 czubate szklanki
  • cukier, pół szklanki
  • masło, 1/3 kostki
  • jajka, 2
  • mleko, 15 łyżek
  • proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
  • płatki migdałowe, pół opakowania
  • suszone morele, 5 dag
  • cynamon, łyżeczka
  • sok z połowy cytryny
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Keks z migdałami

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni...Masło stopić,zestawić z ognia i wymieszać z cukrem.Lekko przestudzić. Wbić jajka,dolać mleko i wymieszać na gładką masę mikserem.

  2. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać.Małymi porcjami dodawać do masy z miksera,i ucierać na gładką masę.

  3. Banany pokroić w plastry,skropić sokiem z cytryny,posypać cynamonem.Morele kroimy w kosteczkę..Banany ,morele oraz migdały dodajemy do ciasta..mieszamy...Blachę do ciasta smarujemy masłem i oprószamy mąką..wylewamy ciasto,posypujemy migdałami i do piekarnika na 45 minut...Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń