Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Z mąki,żółtek,margaryny i 5dkgcukru zarobic ciasto,schłodzic w lodówce ok. 1h ,2 białka ubic na sztywno mikserem,zmniejszyc obroty i dodawac powoli 30dkgcukru pudru(powstały lukier ma się nie rozlewac,)Schłodzone ciasto rozwałkowac na grubosc3-4mm,obciąc równo i posmarowac całośc lukrem ,potem kroic w prostokąty wg uznania Piec w piekarniku ok 20 min. w temp. 170C nazłotawy kolor