Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416473
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416473
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, dodać jajka i drożdże wymieszane ze śmietaną i cukrem.
Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po czym rozwałkowujemy na cienki placek i smarujemy makiem.
Zwijamy cisato w rulon i kroimy na kawałki ok.2-3 cm.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy dość luźno na blasze i pieczemy ok. 30 min w temp.170 stopni.
Po upieczeniu gorące polewamy roztopionym miodem.
Zamiast maku można też dodać marmoladę.