Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 292
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 106
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 74
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 292
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 106
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 74
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, dodać jajka i drożdże wymieszane ze śmietaną i cukrem.
Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po czym rozwałkowujemy na cienki placek i smarujemy makiem.
Zwijamy cisato w rulon i kroimy na kawałki ok.2-3 cm.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy dość luźno na blasze i pieczemy ok. 30 min w temp.170 stopni.
Po upieczeniu gorące polewamy roztopionym miodem.
Zamiast maku można też dodać marmoladę.