Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pomarańczowy jest bardzo nisko kalorzyczy, a mimo to wyjątkowo słodki.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Składniki
Żelatynę namoczyć w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubić na gładki krem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zagotowanego, po dokładnym eozmieszaniu dodać resztę soku i dokładnie wymieszać z kremem żółtkowym. Mieszaj aż krem zgęstnieje.
Powoli dodaj ubitą na sztywno pianę z białek lekko mieszająć.
Szklane pucharki napełnić kermem przykryć i odstawić do lodówki na godzinę.
Bezpośrednio przed podaniem ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Na koniec udekoruj krem bitą śmietaną i wisienkami.