Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pomarańczowy jest bardzo nisko kalorzyczy, a mimo to wyjątkowo słodki.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Żelatynę namoczyć w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubić na gładki krem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zagotowanego, po dokładnym eozmieszaniu dodać resztę soku i dokładnie wymieszać z kremem żółtkowym. Mieszaj aż krem zgęstnieje.
Powoli dodaj ubitą na sztywno pianę z białek lekko mieszająć.
Szklane pucharki napełnić kermem przykryć i odstawić do lodówki na godzinę.
Bezpośrednio przed podaniem ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Na koniec udekoruj krem bitą śmietaną i wisienkami.