Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pomarańczowy jest bardzo nisko kalorzyczy, a mimo to wyjątkowo słodki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2317
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4402
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1344
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 327
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2317
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4402
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1344
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 327
Składniki
Żelatynę namoczyć w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubić na gładki krem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zagotowanego, po dokładnym eozmieszaniu dodać resztę soku i dokładnie wymieszać z kremem żółtkowym. Mieszaj aż krem zgęstnieje.
Powoli dodaj ubitą na sztywno pianę z białek lekko mieszająć.
Szklane pucharki napełnić kermem przykryć i odstawić do lodówki na godzinę.
Bezpośrednio przed podaniem ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Na koniec udekoruj krem bitą śmietaną i wisienkami.