Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto zebra z masą kajmakową
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Składniki
Mleko w puszcze gotować ok. 2 godzin, po ugotowaniu dobrze ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na kremową masę, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać skondensowane mleko, do drugiej zaś rozpuszczoną wcześniej gorzką czekoladę i kakao. Obie części ciasta nakładać na przemiennie do wcześniej wysmarowanej i oprószonej mąką formy. Piec ok. 60 min. w temp. 175'C.