Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z pięciu składników. Prościej się nie da... Idealne z ulubioną książką, filmem lub na gorsze dni.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14508
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19580
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14508
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19580
Składniki
Dobrze, żeby masło było miękkie. Ucieramy je z cukrem, dodajemy pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min.- do schłodzenia. Moja uwaga - przed włożeniem do lodówki, można uformować walec. Naprawdę ułatwi dalszą pracę:) Nastawić piekarnik na 170 st. C. Ostrym nożem, kroić krążki, ułożyć na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika, piec ok.10- 15 min Wystudzić na kratce- przynajmniej spróbować, bo ja miałam z tym największy problem:)) Przepraszam za zdjęcie- brak chęci współpracy programu.