Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych, którzy uwielbiają dużo owoców w cieście. Doskonałe na duże imprezy, bo jest czym dzielić...
Ugotować budynie na trzech szklankach mleka i odstawić do ostygnięcia.
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto (4 szkl. mąki, 1 szkl. cukru pudru, 3 jajka, miękka margaryna, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki oliwy). Ciasto podzielić na dwie części.
Dużą blachę wyłożyć pergaminem lub wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
Delikatnie rozwałkować 1 część ciasta wałkiem i wyłożyć na blachę. Z uwagi na to, że ciasto łatwo się "rwie" można go ręcznie uformować na blaszce.
Rozłożyć pokrojone w ósemki jabłka i posypać rodzynkami.
Równomiernie rozłożyć przestudzony budyń, znowu posypać rodzynkami, ułożyć inne owoce ( truskawki, jagody lub wiśnie).
Całość przykryć drugą częścią ciasta.
Piec na złoty kolor - ok. 1 godz. w temperaturze 180 - 190 stopni C.
Najlepsze w tym samym dniu
Przepis dnia
Knedle każdy robi inaczej. Zaufałam przepisowi z anielskiej kuchni i wszytkim...
Odsłon: 20572
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31481
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 80
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 55
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 80
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 55
Składniki
Ugotować budynie na trzech szklankach mleka i odstawić do ostygnięcia.
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto (4 szkl. mąki, 1 szkl. cukru pudru, 3 jajka, miękka margaryna, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki oliwy). Ciasto podzielić na dwie części.
Dużą blachę wyłożyć pergaminem lub wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
Delikatnie rozwałkować 1 część ciasta wałkiem i wyłożyć na blachę. Z uwagi na to, że ciasto łatwo się "rwie" można go ręcznie uformować na blaszce.
Rozłożyć pokrojone w ósemki jabłka i posypać rodzynkami.
Równomiernie rozłożyć przestudzony budyń, znowu posypać rodzynkami, ułożyć inne owoce ( truskawki, jagody lub wiśnie).
Całość przykryć drugą częścią ciasta.
Piec na złoty kolor - ok. 1 godz. w temperaturze 180 - 190 stopni C.
Najlepsze w tym samym dniu
Przepisy Desery
Desery
Sernik z nutellą
Desery
Lody bananowe ze śmietanką
Desery
Domowe lody bananowe fit
Desery
Tort śmietankowo malinowy.
Sernik z nutellą
Ostatnio wypatrzyłam w internecie sernik z nutellą. Trochę poczytałam, spraw...
Odsłon: 19
Lody bananowe ze śmietanką
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 30