Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiej kokosowej kruszonki. Przepis pochodzi z blogu "Moje słodkie impresje"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Blachę o wymiarach 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i lekko zapiec (ok. 10 min w temp. 180°C).
Masło roztopić i ostudzić, wymieszać z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na kruszonkę.
Bułkę tartą wysypać na podpieczony spód ciasta i na wierzch wysypać porzeczki. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier za każdym razem dokładnie miksując. Gotową pianę rozłożyć na porzeczki i posypać kruszonką. Piec ok. 25-30 min w temp. 180°C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.