Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiej kokosowej kruszonki. Przepis pochodzi z blogu "Moje słodkie impresje"
Mąkę posiekać z zimnym masłem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Blachę o wymiarach 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i lekko zapiec (ok. 10 min w temp. 180°C).
Masło roztopić i ostudzić, wymieszać z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na kruszonkę.
Bułkę tartą wysypać na podpieczony spód ciasta i na wierzch wysypać porzeczki.
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier za każdym razem dokładnie miksując.
Gotową pianę rozłożyć na porzeczki i posypać kruszonką.
Piec ok. 25-30 min w temp. 180°C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Dziś zapraszam was na lekkie i przepyszne ciasto kruche z czarnymi porzeczkam...
Odsłon: 7755
Delikatne, smaczne ciasto z lekką nutą kwaskową.
Odsłon: 2642
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42301
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2455
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 287
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42301
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2455
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 287
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Blachę o wymiarach 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i lekko zapiec (ok. 10 min w temp. 180°C).
Masło roztopić i ostudzić, wymieszać z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na kruszonkę.
Bułkę tartą wysypać na podpieczony spód ciasta i na wierzch wysypać porzeczki. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier za każdym razem dokładnie miksując. Gotową pianę rozłożyć na porzeczki i posypać kruszonką. Piec ok. 25-30 min w temp. 180°C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka brzoskwinie
Desery
Ciasto czekoladowe z owocami
Desery
Muffinki z kawałkami gruszek
Desery
Najłatwiejszy placek ze śliwkami
Ciasteczka brzoskwinie
Ciasteczka brzoskwinie to przykład pięknego, włoskiego deseru. Jest on pracoc...
Odsłon: 337
Ciasto czekoladowe z owocami
Pyszne ciasto czekoladowe z malinami i jeżynami
Odsłon: 33