Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makowiec długo utrzymuje świeżość przechowowany w folii w lodówce.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424980
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10692
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424980
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10692
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Drożdze rozetrzeć z 1 łyżką cukru, ciepłym mlekiem i 100 gram mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy, sól i mąkę. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Każdą osobno rozwałkować i rozsmarować na tym masę makową zmieszaną z orzechami. Zwinąć ciasto w roladę i obie rolady położyć na papier do pieczenia na blaszce 35 x 25 i piec około 50 minut w 180 - 200 stopni C. Wystudzone rolady makowe polać polewą czekoladową i posypać skórką pomarańczową. SMACZNEGO!!!