Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny makowiec na Świąteczny stół....
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424711
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10605
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336910
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4696
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424711
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10605
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336910
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4696
Składniki
Przygotowanie maku: Ucieramy 2 żółtka z 1 szklanką cukru, dodajemy 1/2 k. margaryny- roztopionej, 8 łyżek kaszy manny i stopniowo dodajemy masę makową z puszki. Dodajemy jabłka utarte i pianę z 2 białek oraz bakalie.Mieszamy. Wykonanie ciasta: 2 jajka ucieramy z cukrem (8 łyżek), dodajemy 1/2 k. margaryny- ucieramy dalej. Dodajemy 2 szkl. mąki z proszkiem do pieczenia..Ucieramy. Wykładamy 2/3 ciasta na blaszkę (łatwiej rozprowadzić ciasto na blaszce mocząc łopatkę w wodzie). Na ciasto wykładamy masę makową. Z pozostałej części ciasta 1/3- robimy drabinkę lub kruszonkę - na masę makową. Pieczemy 0k. 45 min, w tem 180 st.C