Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe i zawsze się udaje. Przepis na małą blaszkę 30x25 cm.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14555
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19617
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14555
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19617
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
Ciągle miksując dodajemy roztopioną i przestudzoną margarynę
Dodajemy sypkie produkty - mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Nie musimy miksować zbyt długo, wystarczy tyle, żeby składniki się połączyły. Wlewamy zapach śmietankowy.
Na koniec dodajemy olej i w końcu ocet.
Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzchu układamy jabłka pokrojone w ósemki i posypujemy porzeczkami.
Pieczemy w temp. 175 stopni do zrumienienia, czyli ok. 40 min. do godziny.
Ciasto można zrobić z różnymi owocami - najlepsze jest połączenie jabłek i jakiegoś innego owocu np. śliwek, agrestu, wiśni. Pamiętajcie, że jeśli używacie soczystych owoców dawajcie ich mniej i starajcie się układać je na cieście tak, żeby sok nie wyciekał.