Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe i zawsze się udaje. Przepis na małą blaszkę 30x25 cm.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
Ciągle miksując dodajemy roztopioną i przestudzoną margarynę
Dodajemy sypkie produkty - mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Nie musimy miksować zbyt długo, wystarczy tyle, żeby składniki się połączyły. Wlewamy zapach śmietankowy.
Na koniec dodajemy olej i w końcu ocet.
Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzchu układamy jabłka pokrojone w ósemki i posypujemy porzeczkami.
Pieczemy w temp. 175 stopni do zrumienienia, czyli ok. 40 min. do godziny.
Ciasto można zrobić z różnymi owocami - najlepsze jest połączenie jabłek i jakiegoś innego owocu np. śliwek, agrestu, wiśni. Pamiętajcie, że jeśli używacie soczystych owoców dawajcie ich mniej i starajcie się układać je na cieście tak, żeby sok nie wyciekał.