Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
PLACEK KRUCHY: Żółtka, cukier, margaryne, cukier waniliowy utrzeć na puszytsą masę, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Rozłożyć na 2 blaszki wyłożone pergaminem.
BEZA: Białka ubić, dodać cukier. Bezę rozłożyć na oba ciasta po połowie, posypać migdałem. PIec 25 min w 160 stopniach.
MASA: śmietanę, śmietan fix, cukier puder ubić. Galaretkę malinową rozpuścićw 1,5 szkl wody i tężejącą wymieszać z malinami.
Składać: placek - 1/2 masy - 1/2 malin - 1/2masy - placek - 1/2 malin
Smacznego!