Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie, bez pieczenia, a do tego bardzo smaczne :)
Pyszne , lekkie i orzeźwiające ciasto bez pieczenia.Na bazie masy cytrynowej...
Odsłon: 26672
Polecam bardzo smaczny deser, który nazwałam smakołykiem bez pieczenia. Deser...
Odsłon: 12919
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 18
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 411
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 18
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 411
Składniki
Spód: W malakserze zmiksować daktyle, orzechy, sól i syrop klonowy. Okrągłą tortownicę (o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Przełożyć masę z malaksera do tortownicy i rozprowadzić go po całej powierzchni. Można lekko uklepać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Krem: Z dobrze schłodzonego mleka kokosowego wybrać gęstą część (około pół puszki) i przełożyć do misy. Pozostałą część (wodę kokosową) można wykorzystać innego dania (na przykład do jaglanki, curry itp.) Do mleka kokosowego dodać mascarpone, cukier puder i cukier wanilinowy. Ubijać przez około 1 minutę (masa powinna zwiększyć objętość oraz stać się puszysta i sztywna). Na koniec dodać śmietan-fix'y i dokładnie zmiksować.
Wykończenie: Masę wyłożyć na schłodzone dno tarty, wyłożyć od góry gęsto malinami i wstawić do lodówki do stężenia.
Przepisy Desery
Desery
babka ajerkoniakowa
Desery
Wuzetka siostry Anastazji
Desery
Ciasto pychotka bez pieczenia
Desery
Labneh na pikantnie
babka ajerkoniakowa
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoni...
Odsłon: 128
Wuzetka siostry Anastazji
Wuzetka siostry Anastazji to ciasto klasyczne i jednocześnie popisowe. Nie ma...
Odsłon: 1975