Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie, bez pieczenia, a do tego bardzo smaczne :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Składniki
Spód: W malakserze zmiksować daktyle, orzechy, sól i syrop klonowy. Okrągłą tortownicę (o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Przełożyć masę z malaksera do tortownicy i rozprowadzić go po całej powierzchni. Można lekko uklepać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Krem: Z dobrze schłodzonego mleka kokosowego wybrać gęstą część (około pół puszki) i przełożyć do misy. Pozostałą część (wodę kokosową) można wykorzystać innego dania (na przykład do jaglanki, curry itp.) Do mleka kokosowego dodać mascarpone, cukier puder i cukier wanilinowy. Ubijać przez około 1 minutę (masa powinna zwiększyć objętość oraz stać się puszysta i sztywna). Na koniec dodać śmietan-fix'y i dokładnie zmiksować.
Wykończenie: Masę wyłożyć na schłodzone dno tarty, wyłożyć od góry gęsto malinami i wstawić do lodówki do stężenia.