Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie, bez pieczenia, a do tego bardzo smaczne :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416043
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416043
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Składniki
Spód: W malakserze zmiksować daktyle, orzechy, sól i syrop klonowy. Okrągłą tortownicę (o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Przełożyć masę z malaksera do tortownicy i rozprowadzić go po całej powierzchni. Można lekko uklepać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Krem: Z dobrze schłodzonego mleka kokosowego wybrać gęstą część (około pół puszki) i przełożyć do misy. Pozostałą część (wodę kokosową) można wykorzystać innego dania (na przykład do jaglanki, curry itp.) Do mleka kokosowego dodać mascarpone, cukier puder i cukier wanilinowy. Ubijać przez około 1 minutę (masa powinna zwiększyć objętość oraz stać się puszysta i sztywna). Na koniec dodać śmietan-fix'y i dokładnie zmiksować.
Wykończenie: Masę wyłożyć na schłodzone dno tarty, wyłożyć od góry gęsto malinami i wstawić do lodówki do stężenia.