Desery Przepis na:
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon, mieszamy. Dodajemy dwa całe jajka i żółtko, mieszamy. Masło topimy i już ostudzone dodajemy do mąki cały czas mieszając, dodajemy cukier i miód. Pozostałe białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę dodajemy delikatnie do masy, mieszamy starając się aby piana nie opadła. Ciasto wykładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Pozdrawiam
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

madziak 18 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Pięknie prezentują się te mufinnki, pyszny jesienny obrazek :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
piękne takie pomarańczowe i na pewno smaczne2 Kto głosował? | Odpowiedz

InneGotowanie 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Mi wyszło 8. Ale to zależy od wielkości foremek, może wyjść około 8-10 sztuk.1 Kto głosował? | Odpowiedz

szuszu 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Pycha,ale mam pytanie ile porcji wychodzi z podanych produktów?6 Kto głosował? | Odpowiedz