Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, pyszne, ciasteczka
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1516
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1262
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1127
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1516
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1262
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1127
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon, mieszamy. Dodajemy dwa całe jajka i żółtko, mieszamy. Masło topimy i już ostudzone dodajemy do mąki cały czas mieszając, dodajemy cukier i miód. Pozostałe białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę dodajemy delikatnie do masy, mieszamy starając się aby piana nie opadła. Ciasto wykładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Pozdrawiam