Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, pyszne, ciasteczka
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon, mieszamy. Dodajemy dwa całe jajka i żółtko, mieszamy. Masło topimy i już ostudzone dodajemy do mąki cały czas mieszając, dodajemy cukier i miód. Pozostałe białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę dodajemy delikatnie do masy, mieszamy starając się aby piana nie opadła. Ciasto wykładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Pozdrawiam