Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Składniki
śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać 12-18% ciągle ubijając wsypać cukier puder, na koniec dodać sok wyciśnięty z 1 cytryny.
jedną warstwę herbatników wyłożyć na dno dużej blachy do pieczenia, na to ok 1 cm masy śmietankowej, przykryć następną warstwą herbatników i znowu masa, robić tak do wyczerpania składników, z tym , ze na górze muszą być herbatniki. zostawić troszkę masy, aby posmarować cieniutko górę naszego Marcinka,
na tarce o drobnych oczkach zetrzeć trochę czekolady posypując nią całe ciasto. Wstawić do lodówki, aby ciastka zmiękły.
Gotowe :)