Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 19
Dodano: 29.10.2010
Odsłon: 4039
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać 12-18% ciągle ubijając wsypać cukier puder, na koniec dodać sok wyciśnięty z 1 cytryny.
jedną warstwę herbatników wyłożyć na dno dużej blachy do pieczenia, na to ok 1 cm masy śmietankowej, przykryć następną warstwą herbatników i znowu masa, robić tak do wyczerpania składników, z tym , ze na górze muszą być herbatniki. zostawić troszkę masy, aby posmarować cieniutko górę naszego Marcinka,
na tarce o drobnych oczkach zetrzeć trochę czekolady posypując nią całe ciasto. Wstawić do lodówki, aby ciastka zmiękły.
Gotowe :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

passia 29 października 2010Zgłoś do usunięcia
będę robić w sobotę to dodam zdjęcie. poprzednim razem nie zdarzyłam. :)0 Kto głosował? | Odpowiedz