Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1623
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2571
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1623
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2571
Składniki
Mak opłukać, zalać wrzątkiem, odstawić na 20 min., potem zagotować. Ostudzić i 3 razy zmielić.
Jajka (całe) ubić z cukrem, połączyć z mąką i dodać do maku.
Margarynę z miodem doprowadzić do wrzenia i stopniowo dodawać masę makową stale mieszając. Gęstniejącą masę zdjąć z ognia.
Dodać śmietanę i bakalie.
Gotowe :)