Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Składniki
Mak opłukać, zalać wrzątkiem, odstawić na 20 min., potem zagotować. Ostudzić i 3 razy zmielić.
Jajka (całe) ubić z cukrem, połączyć z mąką i dodać do maku.
Margarynę z miodem doprowadzić do wrzenia i stopniowo dodawać masę makową stale mieszając. Gęstniejącą masę zdjąć z ognia.
Dodać śmietanę i bakalie.
Gotowe :)