Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na maślany krem karmelowy do tynkowania tortów, oraz jako krem do ciast, babeczek i makaroników.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 307
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 188
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 307
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 188
Składniki
Masło i karmel miksujemy około 3 minut, aż uzyskamy gładką i puszystą masę. Dodajemy połowę cukru pudru i miksujemy na niskich obrotach miksera do momentu, aż cukier się zmiesza. Następnie dodajemy pozostały cukier puder i miksujemy zwiększając obroty miksera do średnio wysokich. Miksujemy około 3 minut, aż krem stanie się gładki, i puszysty.
Uwagi: 1. Krem można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia czasu, a w zamrażalniku do 3 miesięcy. Gdy rozmrozimy krem, należy go ponownie ubić w mikserze do puszystści. 2. Z tego przepisu wystarczy kremu na 24 babeczki. 3. Kremu starczyło mi do otynkowania tortu składającego się z 4 blatów ośrednicy 20 cm. Dodałam go też odrobinę między blatami. (zdjęcie poniżej) 4. Krem maślany w lodówce twardnieje i dlatego zanim podamy ciasto/tort należy doprowadzić do temperatury pokojowej. 5. Jest to krem typu amerykańskiego, bardzo słodki.