Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe trufelki w kokosie"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1532
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1532
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Składniki
Czekoladę podziel na kostki. Włóż do miseczki, ustaw na garnku z gotującą się wodą. Mieszając, rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw na chwilę do przestudzenia.
Migdały włóż na chwilę do wrzątku. Odcedź, obierz ze skórek. Drobno posiekaj. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj stopioną czekoladę i migdały, dokładnie zmiksuj. Masę wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Z schłodzonej masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą dokładnie obtocz w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie