Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe trufelki w kokosie"
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 243
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 16
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 283
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 243
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 16
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 283
Składniki
Czekoladę podziel na kostki. Włóż do miseczki, ustaw na garnku z gotującą się wodą. Mieszając, rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw na chwilę do przestudzenia.
Migdały włóż na chwilę do wrzątku. Odcedź, obierz ze skórek. Drobno posiekaj. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj stopioną czekoladę i migdały, dokładnie zmiksuj. Masę wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Z schłodzonej masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą dokładnie obtocz w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie