Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe trufelki w kokosie"
Fajne ciacho na zimno, idealnie słodkie. Pięknie się prezentuje po przekrojen...
Odsłon: 4387
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4698
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3217
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 283
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4698
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3217
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 283
Składniki
Czekoladę podziel na kostki. Włóż do miseczki, ustaw na garnku z gotującą się wodą. Mieszając, rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw na chwilę do przestudzenia.
Migdały włóż na chwilę do wrzątku. Odcedź, obierz ze skórek. Drobno posiekaj. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj stopioną czekoladę i migdały, dokładnie zmiksuj. Masę wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Z schłodzonej masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą dokładnie obtocz w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
truskawkowa kostka straciatella
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
truskawkowa kostka straciatella
...sezon truskawkowy rozpoczęty to i ciasto z galaretką i truskawkami musi by...
Odsłon: 141
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 2401