Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe trufelki w kokosie"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 159
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 159
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Czekoladę podziel na kostki. Włóż do miseczki, ustaw na garnku z gotującą się wodą. Mieszając, rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw na chwilę do przestudzenia.
Migdały włóż na chwilę do wrzątku. Odcedź, obierz ze skórek. Drobno posiekaj. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj stopioną czekoladę i migdały, dokładnie zmiksuj. Masę wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Z schłodzonej masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą dokładnie obtocz w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie